o nás

O nás

Restaurace U Rambousků je tradiční česká hospoda s bohatou historií sahající až do roku 1713. Specializujeme se na tradiční českou kuchyni připravovanou z čerstvých a kvalitních surovin.

Naším cílem je poskytnout vám příjemné posezení a kvalitní gastronomický zážitek v prostředí s dlouholetou tradicí.

Pýchou naší restaurace je dokonale vychlazené pivo díky našemu starodávnému sklepení se stálou teplotou a chlazenému vedení až k výčepu. Teplota ve vedení nepřesáhne 6°C, což zajišťuje tu nejlepší chuť piva.

Naše restaurace je ideálním místem pro rodinné oslavy, svatby, smuteční hostiny i firemní akce. V letních měsících můžete využít naše venkovní posezení s krbem a možností opékání selat a krůt.

Rezervovat stůl

Historie restaurace

Počátky (1713-1884)

V letech 1713-15 zde působil hostinský Josef Soukup. V roce 1825 převzal hostinec Jan Hofman, pololáník a hostinský. Po jeho smrti se Jan Pelc oženil s pozůstalou vdovou Marií. Později koupil vše pan Josef Kavalec. V letech 1795 a 1850 vyhořely chlévy patřící k č.1. K hostinci v té době patřily i velké pozemky okolo Rapotic. Hostinec byl později prodán panu Pelíškovi, který pozemky rozprodal. Hostinec koupila obec, ale nevyplácel se jí, a tak ho prodala v roce 1884 Jakubu Harákovi.

První republika a Protektorát

V nájmu zde působil v roce 1907 pan Všianský, po něm pan Flidr, který zde působil do roku 1909, tehdy pod názvem „U bílého koně“ (odtud pochází logo naší restaurace). Po smrti Josefa Brauna v roce 1920 prodala manželka Josefa Braunová hostinec Janu Irovskému. Ten pak prodal hostinec v dražbě za 140.000,- kč Josefu Rambouskovi, který se nastěhoval 8. března 1933. Hostinec, který byl ve zcela nevyhovujícím stavu, opravil. Vydělané peníze musel znovu a znovu investovat do oprav. Tyto opravy trvaly až do roku 1948, kdy o svůj majetek přišel.

Po navrácení majetku

Po roce 1990 byl hostinec vrácen majiteli ve zcela zničeném stavu. V roce 1994 dochází k celkové opravě pohostinství ve spodní části – výčepu. Na jaře 1997 dochází k úpravě dvora a vybudování venkovního posezení s krbem a výčepem. Horní část byla zakoupena 24. 7. 1997 a ještě v témže roce došlo k celkové opravě pro účely restaurace. Podařilo se uchovat původní krásně klenuté stropy, které jsou v celém domě, mimo výčepu, kde spadly po ostatkové zábavě roku 1930 po neodborném stavebním zásahu.

Současnost

Dnes je Restaurace U Rambousků oblíbeným místem pro setkávání místních i návštěvníků z okolí. Nabízíme tradiční českou kuchyni, perfektně vychlazené pivo a příjemné prostředí s bohatou historií. Naše starodávné sklepení se svojí stálou teplotou a celé chlazené vedení až k výčepu zajišťuje, že pivo nemůže zteplat ani ve vedení i když není odběr. Jedná se o nejmodernější technologii čepování piva, která zajišťuje tu nejlepší chuť!

Soukromé a firemní akce

V naší restauraci nabízíme uspořádání firemních a soukromých akcí v jednotlivých prostorách podle počtu osob a přání zákazníka.

Kapacita a podmínky

  • Maximální kapacita: 350 osob bez jídla, 200 osob s jídlem
  • Ceny stanoveny dohodou dle počtu osob a množství odebraného zboží
  • Rezervační poplatek: min. 500 Kč
  • V letních měsících možnost venkovního rožnění selat a krůt

Typy akcí

Soukromé akce:

  • Narozeninové oslavy
  • Svatby
  • Setkání abiturientů
  • Smuteční hostiny

Firemní akce:

  • Prezentace
  • Školení
  • Schůze
  • Firemní turnaje
  • Ukončení roku